Fokker
Aeroplane to Heaven
MCD
Pajula Records ]

( 7 )
01. Bone
02. Never Change
03. Monsters
04. Ride
05. Speed QueenKesto 16:54
Tuore, vasta reilun vuoden ikäinen, Fokker ilmoittaa olevansa kotoisin Suomen eteläiseltä puoliskolta. Viisi biisiä sisältäväAeroplane to Heaven -mini-cd on samalla bändin esikoistuotos. Jäsenillä on kuitenkin kokemusta muista bändeistä, joten mistään vasta-alkajista ei ole kyse. Bändin lennokas teema ulottuu aina nimeen asti ja poppoo onkin nimetty juuri sen tutun lentokonemallin mukaan. Kipakan alternative rockin ohella mausteita on melodisen hard rockin, raikkaan popin ja miksei myös hieman heavyn suuntaan. Ensimmäisenä mieleen bändin kevyestä revittelystä mieleen jäävät makoisa bassottelu ja mukava rock-meininki.

Muutenkin soitossa vaalitaan mukavasti matalempia sävyjä, sillä laulaja Markku Kirves tumpsauttelee oraalisen ääntelyn ohessa myös baritonikitaraa. Olen kuulevinani taustalla myös viitteitä Queens of the Stone Ageen, vaikkei Fokkerilla kovin voimakkaita stoner-vivahteita olekaan. Tuleepa mieleen hieman myös Alice in Chains. Saman saran suomalaisten virkaveljien tyyli kuuluu myös selvästi. Vaikka viitteitä jenkki-rockiin onkin paljon, bändin suomalaisuuden kyllä tunnistaa. Kirveksen melankolinen ja hieman unimainen ääni sopii hyvin bändin tyyliin.

Ei lainkaan paha uutuus Suomen rock-kartalle. Ennemmin tätä kuuntelee kuin turpaansa ottaa. Sisäänajovaihe lentsikalle on kyllä jo tehty menestyksellisesti. Eikun vaan reittilentojen pariin ainakin kotimaan sisällä.

06.05.2006, Tero Lassila