Fokker: Has Landed
10.11.2011   12:09

Kotimainen Fokker lentää suoraan ison meren taakse Jenkkilän kultamaille. Bändi lainaa grungen jälkihöyryjä ja mukaan on revitty myös hardrokkia sekä kevyemmän painoluokan radiorokkia. Queens Of The Stone Age ja Alice In Chains löytyvät taustalta helposti, Fokker on kuin kevennetty versio Josh Hommen kivivyörytyksestä.

Fokker ei suostu pelkästään kaivamaan aavikkokiveä. Bändillä on hallussaan myös kevyempi kosketus. Paikoin bändi katoaa suorastaan radioystävällisen musiikin maailmaan. Yleissoundi rouhii kuitenkin alhaalta, basso ja alavireisesti muriseva kitara takaavat toimivan tunnelman. Insider ja Rope vakuuttavat kipeällä jälkigrunge-latauksella, soundeissa ei pyritä kuitenkaan vyöryttämään kuulijaa lattiaan. Mess-viisussa fiilistellään sopivan alavireisesti kun taas All Good Things saa jalat alleen tutunoloisen kertosäkeen kohdalla. Follow kuulostaa kuin Chris Isaak olisi alkanut työstää viisua Alice In Chains-hemmojen kanssa.

Fokker ei suostu kolmen soinnun ihmeeksi. Aavikkokiveä ja grungen jäämistöä potkitaan hyvällä asenteella. Biiseihin on saatu kuitenkin värisävyä ja vaihtelua. Fokker onnistuu luomaan iskevän yleistunnelman, joka kantaa ilman suurempia karikoita. 13 viisussa ei ole ohilaukauksia mutta pari rauhallisempaa vetoa olisi kaivannut rajumpaa säätöä. Parhaimmillaan Fokker on rajusti laukkaavassa kivisateessa. Mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan bändi suuntaa tulevilla kiekoilla.

J.A. Kaunisto